Lakberendezés, design, beton és rock 'n' roll

Lakberendezés és rock 'n' roll

Lakberendezés és rock 'n' roll

A design, mint inspiráló eszköz

2017. május 31. - PatriciaK Design

Ma olyan témát hoztam nektek, ami kiemelkedően fontos ahhoz, hogy  jól érezzük magunkat a mindennapokban.

Az emberek az otthonukban élnek, a munkahelyükön dolgoznak, iskolában tanulnak. Nem mindegy, hogy a környezet, ahol napi több órát töltenek milyen hatással van rájuk. 

Nézzük most a munkahelyeket. Akár irodáról, akár konyháról, akár más helyről van szó, ha az elhanyagolt, rosszul megvilágított, kopott, vagy üres, akkor a dolgozók nem érzik jól magukat. Lehet, hogy nem is veszik észre, hogy a környezetük mennyire befolyásolja a napi hangulatukat. Ha piszkos a fal, kopott a padló, ócska az íróasztal, konyhapult, az bizony nagyon lehangoló tud lenni. Nyilván mindenki ismeri azt az érzést, amikor belép egy elegáns üzletbe, moziba, bankba akár és ha ott egységes minden, tiszta, akkor jobban érzi magát, nagyobb a bizalma.

Ha a munkahely tükrözi a cég arculatát, ha jól érzik magukat az ott dolgozók, az inspirálja őket és ezzel bizony a cég is nyer. Mert a dolgozók szívesen járnak be, nem hangolja, nem nyomja le őket a környezetük. Számít a fal színe, a bútorok minősége, a munkához szükséges eszközök használhatósága, a dekoráció összhangja. Sokan legyintenek erre, pedig tudat alatt őket is befolyásolja, hogy hogyan teljesítenek.

Az otthoni környezet fontossága ugyanilyen lényeges. Ha hazamegyünk munka után, nem mindegy, hogy milyen lakás fogad. A lényeg itt is ugyanaz, legyen jó érzés belépni, fogadjanak a kedvenc színeink, a bútoraink ne legyenek kopottak, töröttek, ne essen le a csempe a falról, ne kókadjanak a növények, sorolhatnám még. Vegyük magunkat körül kedvenc tárgyainkkal, de ne essünk túlzásokba, mert a sok csecsebecse, a polcokon egymás-hegyén hátán sorakozó emléktárgyak már a zsúfoltság hatását keltik, ez összenyomja a helyiséget és negatívan befolyásol minket.

Érdemes időnként szelektálni, .rendet rakni a könyvespolcon, éjjeliszekrényen. A konyha se legyen kirakodóvásár, amit lehet rakjunk be a szekrénybe. Fessünk át bútorokat, falakat. Ezek nem nagy költségű újítások, mégis sokat tudunk változtatni otthonunkon. 

Én rendszeresen változtatok az otthonomon, átrendezem, komódot festek, cserélgetem a dekorációt, a festményeket a falon. Mondták már, hogy nekem könnyű, mert dekorációt is készítek, festek is, de ilyen dolgokat bárki tud vásárolni, és ha van némi kézügyessége, készíteni is. Próbáljátok ki, változtassatok először meg csak egy helyiséget. Észre fogjátok venni, milyen jól esik majd oda belépni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://patriciak.blog.hu/api/trackback/id/tr4612554413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása