Lakberendezés, design, beton és rock 'n' roll

Lakberendezés és rock 'n' roll

Lakberendezés és rock 'n' roll

Mit jelent kézműves terméket vásárolni?

2017. március 14. - PatriciaK Design

Nemrég egy nagyon jó kezdeményezés keretében riportot készítettek velem, ahol konkrét kérdésekre válaszoltam az alkotással kapcsolatban.

Erről jutott eszembe ez a téma, ami már több helyen felvetődött. Én is szembesültem sokszor olyan reakciókkal, hogy miért ilyen drága a termék, ezt bárki megcsinálja, ilyet bárhol kaphatok stb. Nos, ezt tisztázni kell. Mert sokan nem látják, hogy milyen munka és időbefektetés van egy-egy kézműves termék mögött.

A kézműves termék nagyon-nagyon sok mindenben különbözik a sorozat gyártott, tucat termékektől. A kézműves a saját egyéniségét, tudását, lelkét teszi bele a termékbe, amit készít. Mivel kézzel készül, ezért teljesen egyforma darabok csak nagyon ritka esetben készülhetnek. Akkor, ha sablont, vagy más segédeszközt használ. Nálam például sosincs két egyforma termék, mert a festést sem tudom ugyanolyanra készíteni, illetve csak a legritkább esetben. Ugyanolyan méretet, formát tudok alkotni, de valamiben biztos, hogy különbözni fog a többitől.

A sorozat gyártott termékek legtöbbször valamilyen gépsoron készülnek. Nagyobb mennyiségben kevesebb az anyagköltség, munkadíj, egyéb költségek. A kézműves termék emberi kézzel és kézi szerszámokkal készül. Általában egy ember tervezi, készíti, díszíti, ő veszi az alapanyagot és ő teszi bele a tudását, idejét. A kézműves termékek ezért drágábbak. Mert nem a gép munkáját, hanem egy ember munkáját, tudását, tehetségét fizetjük meg. Aki időt és pénzt áldozott arra, hogy megtanulja, elkészítse a terméket és ötleteit, tehetségét belevigye.

Ráadásul egyedi dolgot kapsz, ami nincs sok embernek, vagy csak hasonló. 

Szóval, becsüljétek meg a kézműveseket és munkájukat. Ha igényesek vagytok az életben önmagatokra, környezetetekre, akkor kézműves terméket vásároltok.

Szép napot!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://patriciak.blog.hu/api/trackback/id/tr1612336825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása